Jak podpořit imunitu organismu

Jak podpořit imunitu organismu

Dobrý psychická i fyzická kondice nesmírně usnadňuje život. Chodit pravidelně cvičit nebo běhat či meditovat se stává, v dnešní uspěchané době, zřejmou nutností. Zlepšuje se tím nejen tělo a sebevědomí ale také mezilidské vztahy, odolnost vůči negativním působením všeho druhu a v neposlední řadě, zvyšujeme své šance na lepší pracovní uplatnění.

Ke cvičení patří také zdravé stravování a posilování imunity těla. Ne nadarmo se říká : „Ve zdravém těle – zdravý duch.“

Je naprosto úžasné, jaké účinky má čerstvá ovocná a zeleninová šťáva na lidský organismu. Skoro to vypadá, jako kdyby lidské bytosti, byly navrženy spíše pro konzumaci něčeho, co lze snadno najít v přírodě, místo pojídání jiných tvorů.

Heslem dnešní doby je :  zdravě, levně a z dostupných surovin.

Vlastní zahrádku nemá každý, ale Farmářské trhy nebo tržnice jsou skoro všude. Pokud se rozhodnete připravit si očistný a obranyschopnost organizmu posilující nápoj, získáte lehčí, čistší a k pravidelnému cvičení více ochotné tělo.

Z čeho se nápoj vyrábí?

Recept je velmi jednoduchý, potřebujete pouze:

1 červenou řepu
2 mrkve
1 jablko i se slupkou
Postup:
Vše je třeba pořádně umýt, očistit, nakrájet na malé kousky a umixovat s trochou minerálky nebo kvalitní neperlivé vody.  Můžete použít mixér, případně “Fruit Juicer”. Komu se žádá, může přidat i trochu citronu, aby měl nápoj občerstvující účinek. Nápoj je dobré  vypít hned po přípravě, neskladovat!

Ráno a nalačno má mrkvovo-řepo-jablečný mix největší účinek. Tělu byste měli dát alespoň hodinu na vstřebání, než se půjdete nasnídat.

Nápoj je dobré pít dvakrát denně: ráno a druhý před 17:00 hodinou odpoledne.
Je důležité, abyste nápoj vypili hned po jeho přípravě, nikdy toho nebudete litovat.

Jaká pozitiva získáte?

Jablko do směsi přináší vlákninu, vitamín C, železo, měď, zinek, křemík, vápník, hořčík a draslík.

Mrkev obohacuje přítomností beta-karotenu, vitamíu A a selenu.

Červená řepa je nenahraditelný zdroj vitamínů a minerálů, dále obsahuje křemík, vápník, hořčík, železo, zinek. Vitamíny C, B1, B2, B6 a E . Přítomnost Antakyanů a betaninu působí proti kornatění cév a posiluje činnost jater a žlučníku.
Při pravidelném pití budete pozorovat účinky  jako je : zvýšení vitality, lepší nálada, vyšší odolnost proti stresu, pravidelná stolice, zdravější kůže a také menší chuť k jídlu. Vaše tělo vás začne vést spíše směrem k nemastným a lehkým potravinám. Dejte mu šanci! 

Pití nápoje také pomáhá při následujících onemocněních:

  1. Zabraňuje vzniku rakovinových buněk / již vzniklým zabraňuje se dále rozvíjet.
  2.  Chrání před nemocemi jater, ledvin a pankreatu. A také před vředy.
  3.  Posiluje plíce.
  4. Chrání před infarktem srdce a vysokým krevním tlakem.
  5. Posiluje imunitní systém.
  6. Zlepšuje zrak, pomáhá zregenerovat červené a unavené oči.
  7. Zlepšuje fyzickou kondici, odstraňuje bolesti svalů.
  8. Odstraní z těla škodlivé látky, pomáhá proti zácpě. Dodá vaší pokožce sametový    lesk a hebkost.
  9. Pomůže při infekci v hrdle.
  10. Tlumí menstruační bolesti.
  11. Odstraní sennou rýmu.

Tato čerstvá šťáva nemá žádné vedlejší účinky a má vysokou výživnou hodnotu. Je také velmi účinná, pokud potřebujete zhubnout. Stačí dodržet správný postup, přidat pravidelné cvičení – a  už po dvou týdnech ucítíte, že se zlepšil nejen váš imunitní systém, ale také psychická odolnost, nálada a schopnost koncentrace.

Vyzkoušejte a neváhejte se s námi podělit o své názory a postřehy. Rádi si vaše příspěvky přečteme. A  mějte na paměti, že vaše rady a poznatky mohou pomoci i dalším, najít svoji cestu ke zdravému životnímu stylu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *